29 augusti 2020
13:00

Luleå SK2

Referat: Unbyns IF - Luleå SK2

Inför matchen mot LSK har vi mycket skador, sjukdomar, bortresta. Tur då att vi har en bred trupp och kan mönstra en bra trupp ändå.
Vi startar med Humlan i mål. Backlinje frv Fille, Robbs, Blurk och Strabban. Miffält frv: Erik W, Simon, Toni, och Axel. Framåt Sajad och Macke. Avbytare: Ajdin, Kris, Jimmy och Nordan.

Direkt i inledningen kan Macke bryta en indianare från deras målis och avancera fram och säkert lägga in 1-0 intill stolpen. Därefter pressar LSK ner oss rejält genom snabba kombinationer och rörligt spel. Vi har jobbigt, och krigar på. Samtidigt har vi en del bra lägen, bla har Erik W ett friläge där tyvärr första touchen blir för lång. i 20:e vinner Macke bollen och kan sticka fram den till Sajad som curlar in bollen över deras keeper. Inte välförtjänt, men kul!
Resten av halvleken blir fortsatt mycket bollinnehav från LSK, men vi lyckas bra med försvarsspelet och kan hålla dom borta från det farliga området. Precis innan paus tror vi dock att dom kan reducera, men just då dyker Erik W upp som en räddande ängel.

Vi gör lite korrigeringar inför andra som visar sig bra. Bla kan Strabban fortsatt neutralisera deras tunga forward. Tempot avtar lite, men vi är fortsatt lite för passiva och kommer inte upp i nivå som vi vill. En kvart in i halvleken gör vi så 3-0 genom en fin djupledslöpning från Macke som serveras av Simon och kan runda deras keeper. Fortsatt tryck mot vårt försvar halvleken ut, men vi håller dom borta från farliga chanser förutom två tillfällen där dels Erik W återigen är säker, samt ett flipper som till slut går utanför.

Härligt med lite pay-back time efter alla missade chanser i tidigare matcher. Det jämnar ut sig i längden! Vi är vassa framåt med fler riktigt bra chanser än LSK. Sajad och Macke har varsina frilägen. Vårt försvarsspel är lysande. Robbs vikarierar kanonbra i en bra backlinje. Strabban neutraliserar deras uppspelsidé. Simon slitstark som vanligt. Macke farlig och andra halvlek är mycket bra med farliga löpningar. Men hela laget skall ha beröm för slit och bra försvarsspel när det egna spelet inte fungerar